Ratten bestrijding. Knaagdieren zoals de bruine rat en zwarte rat kunnen voor veel schade en/of overlast zorgen aan uw producten en/of bedrijfsruimte. Deze knaagdieren moeten namelijk knagen om er voor te zorgen dat hun voortanden niet doorgroeien. Bij overlast van ratten, bestaat daarnaast ook de kans dat ze aan de elektrische bedrading gaan knagen, waardoor er kortsluiting of lekstroom met zelfs brand als gevolg kan ontstaan.

Ongediertebestrijding is uw specialist in bestrijding en voorkomen van ongedierte

Direct contact?

Bel dan snel (+31) 0645764675

Ratten bestrijding

Naast muizen zijn ook ratten een veel voorkomende vorm van ongedierte in Nederland. Ratten zijn er in veel verschillende soorten en maten, waarvan de bruine en de zwarte rat de meest voorkomende zijn. Het grootste verschil tussen de bruine en de zwarte rat is de plek waar ze zich veelal bevinden: de bruine rat is voornamelijk te vinden op vochtige plekken, zoals kelders, opslagplaatsen en langs sloten en dijken, terwijl de zwarte rat juist een goede klimmer is en zich vooral schuil houdt op zolders, in de buurt van een ruime voedselvoorraad.

Bruine rat

De bruine rat, ook wel rioolrat genoemd, leeft dus vooral in een vochtige, niet al te warme omgeving. Deze rat is te herkennen aan haar grijsbruine of rossige vacht en is zo’n 22 tot 30 cm lang. De bruine rat is vrij stevig gebouwd en heeft een stompe snuit, dikke vacht en zichtbare oren. Bruine ratten worden ook wel cultuurvolgers genoemd, dit omdat ze zich goed kunnen aanpassen aan de leefwijze van de mens. De bruine rat is een alleseter en leeft van voedselresten in bijvoorbeeld containers of afvalplaatsen maar ook dierenvoer in bijvoorbeeld schuren of tuinen zijn favoriet tijdens de wintermaanden. Gemiddeld wordt de bruine rat ongeveer drie jaar oud, en het vrouwtje werpt tot 8 jongen per keer en kan wel 7 nesten  per jaar groot brengen.

Zwarte rat

De zwarte rat leeft op hoge en droge plekken, zoals bijvoorbeeld in gebouwen, schepen, zolders, stallen en schuren. De zwarte rat is te herkennen aan haar blauwgrijs-zwarte kleur, deze rat is slank gebouwd en heeft een spitse snuit en grote ogen en oren. Daarnaast heeft de zwarte rat een opvallend lange staart: het lichaam van de zwarte rat is gemiddeld  zo’n 15-23 cm met een staart van 20-25 cm. De zwarte rat wordt maximaal vier jaar oud en de vrouwtjesrat werpt zo’n 6 tot 10 jongen per keer. Deze rat kan goed springen en klimmen en leeft vooral op hoge plekken, hierdoor is hij moeilijk te bestrijden omdat het leefgebied van de zwarte rat niet altijd vrij toegankelijk is.

Overlast en schade van ratten

Ratten zijn, net als muizen, echte knaagdieren. De aanwezigheid van ratten in of rondom uw woning of bedrijfspand kan hierdoor voor behoorlijke overlast zorgen. Ze veroorzaken mogelijk schade aan uw voedselvoorraad, vernielen materialen zoals hout en elektriciteitskabels en verspreiden daarnaast ook ziektes via hun uitwerpselen, urine en haren.

Ratten en de voedingsmiddelenindustrie

Met name binnen de HACCP, de risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen, is het steeds belangrijker om ratten gecontroleerd uit uw bedrijfspand te weren. Bedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie moeten en willen er alles aan doen om ratten buitenshuis te hebben én houden. Ongediertebestrijding Midden Nederland is hiervoor uw perfecte partner. Wij verzekeren u goede rapportages, regelmatige inspecties en flexibele afspraak mogelijkheden. Daarnaast beschikken wij over de juiste certificaten (HACCP en VCA) en kennis om ongedierte tegen te gaan.

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan

Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij zullen binnen 24 uur een offerte op maat doen terugsturen.

Offerteformulier

Uw naam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Telefoon (verplicht)

adres

postcode

Woonplaats (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt