Muizenbestrijding

In het rijtje van verschillende muizen is de huismuis de meest bekende en tevens ook meest voorkomende. De huismuis is te vinden in heel Nederland, zowel in steden als op het platteland, is grijs van kleur en heeft een lange staart. Deze muis komt, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk binnenshuis voor en niet zo snel in bijvoorbeeld de riolering. De huismuis verschuilt zich graag achter plinten, onder de vloer, boven het plafond of achter en tussen opgeslagen materialen en is vooral ‘s nachts actief.

Wat betreft voedsel houdt de huismuis vooral van granen, broodresten en noten. Muizen proberen ook altijd dicht bij voedselbronnen te nestelen en verblijven: behalve in de voorraadkast worden muizen binnenshuis vaak aangetroffen op zolder. Dit omdat de muizen via de spouwopeningen aan de buitenkant van het pand binnen komen, en zo via het dak op zolder terechtkomen. Vanaf de zolder verplaatsen ze zich dan al snel naar de rest van het huis of bedrijfspand.

muizen last muizenbestrijding
Muizen bestrijding

Overlast en schade van muizen

De aanwezigheid van huismuizen kan voor behoorlijke overlast zorgen in uw woning of bedrijfspand. Ze knagen niet alleen kabels, isolatiemateriaal en verpakkingen kapot, maar bevuilen ook mogelijk uw voorraadkast met haren, uitwerpselen en urine. Daarnaast kan de stank van dode muizen, bijvoorbeeld tussen de spouwmuur, zorgen voor een onaangename geur.

Preventie van muizen

Om muizenoverlast tegen te gaan en/of te voorkomen is het zaak om gaten, openingen, leidingdoorvoeren etc. in en rondom uw woning of bedrijfspand af te dichten. Daarnaast is het belangrijk om etenswaren goed op te bergen en kruimels en dergelijke direct op te ruimen. Niet alleen voor particulieren maar ook binnen het bedrijfsleven kan Ongediertebestrijding Midden Nederland u ondersteunen met preventieve maatregelen, zoals een schoon opslagbeleid, kleine bouwkundige maatregelen met betrekking tot wering en het monitoren door middel van lokvoer.Ook met betrekking tot muizen is IPM een belangrijke werkwijze van Ongediertebestrijding Midden Nederland: door middel van wering, advies en detectie proberen wij ervoor te zorgen dat problemen met betrekking tot muizen in uw woning of bedrijfspand voorkomen worden.

Muizen bestrijding

Muizen en de voedingsmiddelenindustrie

Met name binnen de HACCP, de risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen, is het steeds belangrijker om muizen gecontroleerd uit uw bedrijfspand te weren. Bedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie moeten en willen er alles aan doen om muizen buitenshuis te hebben én houden. Ongediertebestrijding Midden Nederland is hiervoor uw perfecte partner. Wij verzekeren u goede rapportages, regelmatige inspecties en flexibele afspraak mogelijkheden. Daarnaast beschikken wij over de juiste certificaten (HACCP en VCA) en kennis om ongedierte tegen te gaan.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan. Uw aanvraag wordt binnen 24 uur in behandeling genomen.