Herstellen van balkkoppen

Herstellen van balkkoppen met de polymeer chemisch methode ook wel 3 componenten epoxyhars genoemd

Algemeen

Alle balkkoppen worden nagezien. Met een boor wordt in de balkkoppen geboord.

Bij het verstevigen van de balken wordt als volgt te werk gegaan: de balk wordt gestempeld. Het omliggende metselwerk wordt weggehakt als dit nodig is. De rotte of weggegeten gedeelten worden afgezaagd tot het gezonde hout.

Er wordt een bekisting gemaakt die de vorm van de balk omsluit, gaten worden geboord voor de glasvezelstaven, glasvezelstaven worden ingelijmd, ontkistingswax wordt aangebracht, bekisting wordt afgevuld. Naderhand wordt deze bekisting verwijderd. Er kan ook gewerkt worden met een verloren bekisting uit dezelfde houtsoort als de balk.

Herstellen van balkkoppen

In de balk worden gaten Ø 20-22 mm geboord. In de gaten worden wapeningsstaven van glasvezel versterkt polyester van ong.16- 20 mm ingelijmd.

De bekisting wordt afgevuld met de 3 componenten epoxyhars. Deze 3 componenten bestaat uit epoxyhars, verharder en vulstoffen. Alle producten met gewaarborgde watervastheid en verouderings-bestendigheid en veelvuldig getest.

Daarna wordt het metselwerk ingeboet en aansluitend kan het aangegoten gedeelte worden bewerkt of geschuurd. De stempels worden na 7 dagen weggehaald.

De werken kunnen alleen bij temperaturen boven 10°C worden uitgevoerd. In geen geval mag op een vochtige ondergrond gewerkt worden.

Epoxyharsmortel

De epoxymortel is samengesteld uit zuiver vloeibaar epoxyhars en als verharder een polyamide verharder, beide te vermengen in een door de fabrikant bepaalde en voor gedoseerde hoeveelheid. De vulstof bestaat uit een zuiver kwartszand.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan. Uw aanvraag wordt binnen 24 uur in behandeling genomen.